Resipi ni sesuai untuk ibu-ibu yang dalam pantang. Mama belajar masak dari nenek, senang je resipinya...
Bahan-bahanDaging
Kunyit
Lengkuas
Halia
Bawang putih
Bawang merah
Lada hitam
Asam keping
Air
Garam secukup rasa
Cara masak1. Tumbuk kunyit, lengkuas, halia, bawang putih, bawang merah dan lada hitam.
2. Rebus daging bersama-sama bahan yang ditumbuk.
3. Masukkan asam keping dan garam.
4. Rebus sampai kering.
5. Bolehla makan...
aritu pegi rumah kwn baru lepas bersalin pun mak die masakkan daging mcm ni sedap jugak. mesti kene cube ni...he2!! ingatkan mase pantang x boleh mkn daging
ReplyDeletesbnarnye bgantung kpd tubuh bdn individu. ada juga yg x sesuai mkn...mgkn gatal2 bdn..
ReplyDeleteresepi ni sy blaja dr mak sy masa berpntg anak kedua thn lps.
kpd norlida, slmt mencuba...