Bahan-bahan
Udang
Kacang buncis
Bawang merah (hiris)
Bawang putih (hiris)
Cili besar (hiris)
Daun limau purut
Serai (titik)
Sos lada hitam
Garam secukup rasa
Minyak masak
Cara-cara
1. Panaskan minyak.
2. Tumis udang. Bila merah, angkat
3. Tumis bawang merah, bawang putih, serai, daun limau purut. Biar sekejap sampai
naik bau
4. Masukkan kacang buncis dan tumis sebentar
5. Masukkan sos lada hitam
6. Masukkan cili merah
7. Masukkan udang dan tumislah sampai masak
tahniah ayousha...bagus le dan buku blog buku resipi ni senang le akak nak mai cari2 resipi yg sedap. eee geramnya tengok budak2 kecit 2 orang tu....meh cubit pipi skit
ReplyDeleteTak pedas ke? Nampak sungguh menyelerakan.
ReplyDeletepedas...cuba la plak.ni namanya resipi campak2..pasal sy kalau masak memg main hentam je...
ReplyDelete